Οι καλύτεροι hackers της Κύπρου! – CCSC 2021

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) σε συνεργασία με τη CyberMouflons Hacking Community διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τον Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (CCSC 2021) . Στόχος τους διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από 1 μέχρι 18 Απριλίου 2021 ήταν η εξεύρεση των νεαρών ταλέντων της χώρας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 220 άτομα, ηθικοί hackers,ηλικίας 14 ετών και άνω, μαθητές και μαθήτριες, στρατιώτες, φοιτητές και φοιτήτριες, ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες του κλάδου.

Ο διαγωνισμός υπό τη μορφή CTF (Capture the Flag) περιλάμβανε 41 διαφορετικού τύπου προκλήσεις σε θέματα web, reverse engineering, forensics, pwn, steganography, cryptography κ.α. που ετοιμάστηκαν από ομάδα εθελοντών μεντόρων.

Οι διοργανωτές συγχαίρουν όλους τους συμμετέχοντες για την προσπάθεια τους και ανακοινώνουν τους διακριθέντες με τις ψηλότερες βαθμολογίες:
1. Νεόφυτος Χρίστου, Φοιτητής, Brown University, USA
2. Χριστόδουλος Σωτηρίου, Φοιτητής, University of Nottingham, UK
3. Κωνσταντίνος Διομήδους, Επαγγελματίας, Stronde Ltd.
4. Χρίστος Μακρίδης, Ερευνητής, ΚΟΙΟΣ – Πανεπιστήμιο Κύπρου
5. Βασίλης Χαράλαμπος, Φοιτητής, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
6. Λεωνίδας Στυλιανού, Ερευνητής, ΚΟΙΟΣ – Πανεπιστήμιο Κύπρου
7. Οδυσσέας Σταύρου, Φοιτητής, Πολυτεχνείο Κρήτης
8. Χάρης Χατζηαντώνης, Φοιτητής, University of Southampton, UK
9. Joseph Μοδέστου, Μαθητής, International School of Paphos
10. Στέφανος Ιωάννου, Επαγγελματίας, TSYS
11. Μάριος Καΐλης, Μαθητής, Λύκειο Αποστόλου Μάρκου
12. Παναγιώτης Αντωνίου, Επαγγελματίας
13. Ελένη Ιωακείμ, Φοιτήτρια, Πανεπιστήμιο Κύπρου
14. Χρίστος Φαλάς, Μαθητής, The English School Nicosia
15. Μιχαήλ Χριστοφή, Μαθητής, Ελληνική Σχολή Πασκάλ Λεμεσού
16. Αλέξανδρος Ανδρέου, Επαγγελματίας
17. Παναγιώτης Γαβριήλ, Φοιτητής, Imperial College London, UK
18. Πάρης Κωνσταντινιδης, Φοιτητής, Georgia Institute of Technology, USA
19. Η. Sababa, Επαγγελματίας
20. Ανδρέας Τσουλούπας, Απόφοιτος Πανεπιστημίου Κύπρου

Σημειώνεται ότι 20 άτομα τα οποία πληρούν τα κριτήρια του αντίστοιχου Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Κυβερνοασφάλειας (Κύπριοι υπήκοοι και μεταξύ των ηλικιών 14-26 ετών) θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια και θα συμμετέχουν σε διαγωνισμούς με στόχο την σύσταση της 10μελούς επίσημης κυπριακής ομάδας (5 άτομα 14-20 ετών και 5 άτομα ηλικίας 21-26 ετών). Η κυπριακή ομάδα θα διαγωνιστεί με άλλες 27 χώρες στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας που θα διεξαχθεί είτε με φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά από 28 Σεπτεμβρίου μέχρι 1 Οκτωβρίου 2021 στην Πράγα.

Η διοργάνωση CCSC 2021 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Άμυνας και της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας μέσω του Γραφείου του Επιτρόπου Επικοινωνιών και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς: Adacom Cyber Security, Deloitte, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Grant Thornton, KPMG, Oracle Academy, University of Central Lancaster Cyprus, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στην XM (CCS Technology Partner), στον υποστηρικτή ICSI καθώς και στους δωροθέτες του διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός φιλοξενήθηκε από το Cyber Ranges της Silensec και διεξήχθη στο πλαίσιο της εβδομάδας All Digital.