1ος Μαραθώνιος Ανάπτυξης Λύσεων Κυβερνοασφάλειας και Εφαρμογών Ασφαλείας

Το Κέντρο Καινοτομίας IDEA, το Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Παιδείας, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο  και η Πρεσβεία του Ισραήλ, διοργανώνουν τον 1ο μαραθώνιο ανάπτυξης λύσεων ασφαλείας #Cybersecurity-Cyberdefence Hackathon 1.0 για την προώθηση της τεχνολογικής και επιχειρησιακής καινοτομίας στους κλάδους της Κυβερνοασφάλειας (Cybersecurity), των αμυντικών εφαρμογών, εφαρμογών ασφάλειας καθώς και εντοπισμό ‘fake news’ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ο μαραθώνιος θα διεξαχθεί στις 31 Ιανουαρίου 2020 έως 2 Φεβρουαρίου 2020 στον χώρο του IDEA και του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία.

Στόχοι του Security Hackathon είναι η συλλογή και μετουσίωση πρωτότυπων ιδεών σε πρακτικά εργαλεία υποβοήθησης του καθημερινού έργου των διοργανωτών σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τους, με τη χρήση τεχνολογικών μέσων και την εξεύρεση ιδεών/προτάσεων/εργαλείων που υποβοηθούν την αυτοματοποίηση διαδικασιών, τη λήψη αποφάσεων και την προαγωγή διορθωτικών ενεργειών.

Στο μαραθώνιο καλούνται να συμμετέχουν προγραμματιστές, αναλυτές, app designers, άτομα που απασχολούνται στους τομείς της επικοινωνίας / marketing / εξυπηρέτησης πελατών, business consultants, προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, καθώς και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να λάβει μέρος και να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη εφαρμογών που προωθούν τους αναφερόμενους τομείς. Οι ομάδες και οι startup εταιρείες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να εγγραφούν στον σύνδεσμο https://ideacy.net/cybersecurity-cyberdefence-hackathon/. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού  οι ομάδες πρέπει να δημιουργήσουν πρωτότυπα (MVPs) ή πρακτικά ολοκληρωμένες προτάσεις που να επιδεικνύουν την εφαρμογή της ιδέας τους.

Όπως ανάφερε ο Deputy CEO, Δρ. Χάρης Πουαγκαρέ, κατά την Διάσκεψη Τύπου που έγινε την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, «Ως Τράπεζα υλοποιούμε ένα μεγαλεπήβολο πρόγραμμα ψηφιακής μεταμόρφωσης για το όφελος των πελατών μας και κατά συνέπεια, για το όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας. Επενδύουμε σημαντικά στον τομέα αυτό, τόσο σε Ανθρώπινο Δυναμικό όσο και σε συστήματα, γεγονός που μας καθιστά τον μεγαλύτερο επενδυτή στον τομέα ψηφιακής μεταμόρφωσης στην χώρα.»

Για τις ομάδες που θα διακριθούν θα υπάρχουν σημαντικά χρηματικά (€3000, €2000, €1000) και άλλα βραβεία https://ideacy.net/cybersecurity-cyberdefence-hackathon/, ενώ ταυτόχρονα οι διοργανωτές θα εξετάσουν επιχειρηματικές συνεργασίες μαζί τους. Για όλους τους συμμετέχοντες θα υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών με τους φορείς και τους υποστηρικτές του Hackathon.

Με στόχο την καλύτερη προετοιμασία του μαραθωνίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα ενημέρωσης Open Day στις 23 Ιανουαρίου 2020 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου. Στο Open Day, οι διοργανωτές θα παρουσιάσουν το όραμα τους στους διαγωνιζόμενους, θα προσφέρουν κατευθύνσεις, οδηγίες και πρακτικές συμβουλές ενώ θα διατεθεί χρόνος για ερωτήσεις.

Τη διοργάνωση στηρίζουν έμπρακτα οι οργανώσεις Cyprus Computer Society, Cyprus Cyber Security Challenge, ISACA Cyprus Chapter και (ISC)2 Cyprus Chapter.

Για περισσότερες πληροφορίες, μείνετε συντονισμένοι στο https://ideacy.net/cybersecurity-cyberdefence-hackathon/ και στην σελίδα του Security Hackathon στο facebook https://www.facebook.com/events/549540525632023/.