Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας 2020 – Αλλαγή Ημερομηνίας

Λόγω της πανδημίας και της έλλειψης δεδομένων σχετικά με την εξέλιξή της, η συντονιστική επιτροπή του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Κυβερνοασφάλειας (ECSC) μαζί με την Αυστριακή οργανωτική επιτροπή και την υποστήριξη του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA) αποφάσισαν ομόφωνα όπως μεταφερθούν οι ημερομηνίες του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Κυβερνοασφάλειας 2020 που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στη Βιέννη τον Νοέμβριο.
Η συντονιστική επιτροπή του ECSC, έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τη διασφάλιση της υγεία όλων των συμμετεχόντων πήρε την πιο πάνω απόφαση λαμβάνοντας υπόψη ότι η διοργάνωση συγκεντρώνει περισσότερους από 350 νέους από όλη την Ευρώπη.
Με βάση τα πιο πάνω, η 6η διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Κυβερνοασφάλειας θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα της Τσεχίας το 2021. Η Αυστρία θα διοργανώσει τον διαγωνισμό το 2022.
Για να δοθεί μια δίκαιη ευκαιρία σε όλους και να επιτραπεί σε κάθε χώρα να συνεχίσει τη διαδικασία επιλογής της εθνικής της ομάδας αποφασίστηκε να τροποποιηθούν οι προϋποθέσεις ηλικίας συμμετοχής προσθέτοντας ένα έτος σε κάθε κατηγορία για το 2021.
Είμαστε σίγουροι ότι ο ενθουσιασμός και η αφοσίωση των συμμετεχόντων θα παραμείνει δυνατός και αναμένουμε να σας δούμε στην Πράγα!

Οργανωτική Επιτροπή ESCS
3 Ιουνίου 2020

Δελτίο Τύπου